Verantwoording manifestatie

Doel 1: Ter voorbereiding van de manifestatie Voor 19 juni 2014, hebben we verschillende meningen in Maastricht/Roermond/Heerlen gepeild over ex-gedetineerden. We stellen de vraag: “een ex-gedetineerde heeft zijn straf uitgezeten, verdiend hij het wel/niet om nog door de maatschappij gestraft te worden”?
S= vóór de manifestatie hebben we verschillende meningen geformuleerd (uit Maastricht/Roermond/Heerlen) over ex-gedetineerden. We vragen of ze wel/niet meer gestraft moeten worden door de maatschappij.
M= We gaan midden in de stad van Maastricht/Roermond/Heerlen staan met één vraag waarop men alleen ja of nee hoeft te antwoorden. Het is meetbaar doordat we een hokje met Ja en Nee maken en erachter aanvinken, welke antwoorden we ontvangen. We doen dit d.m.v. streepjes.
A= Midden in het centrum van Maastricht/Roermond/Heerlen zijn altijd wel mensen aan het shoppen, waardoor we makkelijk contact kunnen zoeken.
R= Het is realistisch, omdat mensen geen hele vragenlijst hoeven in te vullen. Ze hoeven alleen ja of nee te antwoorden en hun mening uiten.
T= Voor 19 juni 2014, hebben we het interview gehouden en verwerkt in ons kraampje bij Zuyd hoge school.
Hieruit komt een advies op meso-niveau.
Maatregel/advies
Wij als organisatie van Zuyd hoge school Sittard, willen de mensen op straat de spiegel voorhouden met een korte maar tevens een bondige vraag over de uitgezeten straf van een ex-gedetineerde.
Onderbouwing van de maatregel/advies
Wij willen dit vragen omdat we een rechte lijn in de maatschappij willen vormen. Wanneer een niet ex-gedetineerde iets stoms doet en zijn straf heeft uitgezeten, komt er erna toch ook niet nog een straf boven op. Het strafwerk is al ingeleverd, maar waarom worden over het algemeen ex-gedetineerden dan nog raar aangekeken in de maatschappij. Deze stempel gaat moeilijk of zelfs helemaal niet weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten